Gezonde havermout bananencake

Al een tijdje ben ik fan van havermout. De reden hiervan is dat havermout een tal van gezondheidsvoordelen bevat. Havermout heeft een heilzaam effect op het cholesterol, bloeddruk, bloedsuiker en de spijsvertering. Havermout bevat een hogere concentratie eitwit, vet , mangaan, thiamine (vitamine B1), foliumzuur en vitamine E. Bovendien bevat havermout krachtige antioxidanten met ziektebestrijdende eigenschappen. Het fijne van het eten van havermout is dat je een lang verzadigd gevoel houdt. De reden hiervan is dat havermout niet makkelijk verteerd wordt. Havermout is een dus ideaal alternatief voor brood, gesuikerde ontbijtgranen en het ontbijt overslaan. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want havermout is een goedkoop superfood. Regelmatig maak ik een ontbijtje of smoothie klaar waar havermout aan toegevoegd is. Momenteel ben ik fan van mijn havermout bananencake. deze is simpel te maken en de ingredienten heeft iedereen wel in huis. Graag deel ik dit recept met jullie

  • 180 gr havermout of havervlokken
  • 2 a 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels vet  naar wens(roomboter, zonnebloemolie, kokosolie)
  • 3 eetlepels water
  • 25 gr pure chocolade (liefst zo puur mogelijk 85% – 90%)
  • fruit naar wens, ik gebruikte bevroren kersen (gedroogd, vers, bevroren)
  • Optioneel: 1 eetlepel zoetmaker bijvoorbeeld honing

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine behalve de chocolade en het fruit. Sla intussen de pure chocolade in stukjes en snij het fruit indien je vers fruit gebruikt. Voeg hierna de chocolade en het fruit toe aan het beslag en doe dit in een cakeblik (ingevet of met bakpapier). Zet het beslag vervolgens in de oven voor 45 minuten op 175 graden.

Een zoete luchtige cake die goed vult….

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s