Boerenkool salade met gegrilde pompoen & halloumi

Nu de herfst haar intrede doet zie ik langzamerhand ook de seizoensgebonden producten veranderen op lokale markten en supermarkten. Waar voorheen aardbeien, meloenen, komkommers en tomaten domineerde op de groente- en fruitafdeling, maken zij nu plaats voor onder andere boerenkool, pompoen, mandarijnen, appels en peren. Op de een of ander manier merk ik aan mezelf dat ik het stiekem niet erg vind dat de herfst haar intrede doet. Ik merk dat mijn lichaam behoefte heeft aan soort ander voedsel wat past bij een veranderend seizoen. Ik geloof ook zeker dat je lichaam behoefte heeft en voldoening haalt van het eten van seizoensgebonden producten. Zo maakte ik vorige week een heerlijke simpele boerenkoolsalade met gegrilde pompoen uit de oven en halloumi. Halloumi is een Cypriotische grillkaas meestal gemaakt van geitenmelk, schapenmelk en soms met een beetje koemelk. Ik vond de combinatie van boerenkool, pompoen en halloumi zeer geslaagd. Daarom deel ik deze overheerlijke herfstsalade boordevol vitamine, mineralen en graag met jou.

Benodigdheden
3 boerenkoolstengels (in stukjes gesneden) of 150 gr voorgesneden boerenkool
1 halve kleine pompoen gegrild of gekookt in blokjes
100 gram halloumi in reepjes
¼ komkommer in plakjes
½ eetlepel citroensap
½ eetlepel mayonaise
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Optioneel: 2 geroosterde boterhammen

Aan de slag
Schil de pompoen en halveer deze. Hol de pompoen uit met een lepel, waarbij je de pompoenpitten verwijderd. Snij de pompoen in reepjes en plaats deze op een bakplaat. Grill de pompoen in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Voeg voor de smaak nog wat peper, zout en olijfolie toe. De pompoen kun je natuurlijk ook koken. Snij de pompoen dan in blokjes en kook deze voor 15 minuten op middelhoog vuur. Hierna doe je de gesneden boerenkool, komkommer in een saladekom en breng dit op smaak met citroensap, olijfolie, mayonaise, peper en zout. Snij de halloumi in reepjes en grill deze dan lichtbruin in een grillpan, grillijzer of koekenpan. Voeg de halloumi reepjes daarna toe aan je salade. Vervolgens kun je de gekookte of gegrilde pompoenstukjes toevoegen aan je salade. Meng alle ingrediënten met elkaar en serveer de salade op een mooi bord met wat geroosterde boterhammen.

Enjoy!

Tip: Lees etiketten. Mayonaise bevat vaak veel suiker en vaak zijn er in goedkopere huismerken geen suiker toegevoegd. Geldt ook voor mosterd.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s