Bospaddestoelensoep met verse tijm

Ik ben eerlijk gezegd niet echt een soepdrinker, tenzij het bospaddestoelensoep is.  Bospaddestoelen in combinatie met verse tijm maakt het tot een héérlijke geurige herfstsoep. Het fijne is dat je deze soep snel op tafel zet.

Benodigdheden

500 gr. bospaddestoelen naar wens
250ml kookroom
2 groente bouillonblokjes
Handje vol verse tijm gesneden
2 teentjes geperste knoflook
Peper
1 eetlepel bloem of maïszetmeel
Klontje roomboter of 4 eetlepels olijfolie

Aan de slag
Snij de bospaddestoelen in gewenste grootte en verhit ondertussen de boter of olie in een ruime pan. Fruit hierin de geperste knoflook tot deze geurt en voeg de bospaddestoelen toe. Kook 1,5 liter water en los hierin de bouillonblokjes op. Voeg de kookroom toe als de  bospaddestoelen wat geslonken zijn. Voeg hierna de verse tijm toe en laat dit samen voor 3 minuten sudderen. Voeg de groentebouillon toe. Laat dit geheel samen 10 minuten koken  op laag vuur en voeg tot slot één eetlepel maïszetmeel toe om de soep te binden. Breng op smaak met wat peper en serveer de soep met wat vers brood en kruidenboter.

Tip: de soep wordt lekkerder van smaak als deze een paar uur van te voren bereid wordt. De smaken trekken dan in.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s