Wat (w) eten we nou van de voedingsindustrie?

De voedselindustrie is misschien wel een van de grootste industrieën ter wereld waar miljarden euro’s in omgaat. Want zeg nou zelf, zonder eten kunnen wij niet leven en daarom pakken wij dagelijks onze boodschappentas om een bezoekje te brengen aan de supermarkt. We kopen wat we nodig hebben en consumeren dit. Maar wat kopen wij in? Wat voor een kooptype bent u? Gaat u voor de kant-en-klaarmaaltijden of heb je liever verse producten? Lees je etiketten of zeggen die etiketten jou juist helemaal niets? Wellicht komt daar verandering in na het lezen van dit artikel. Wellicht is het wel handig om voortaan te weten wat u koopt.
Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het leren lezen van etiketten om te weten wat er in mijn eten zit. In het begin vond ik dat nog vrij lastig. De producenten gebruikten vaak benamingen voor ingrediënten die mij helemaal niets vertelden. Ik kon er geen koek van bakken. Ik ben mij gaan verdiepen in deze materie en inmiddels heb ik heel wat kennis vergaard over wat er zoal in ons eten wordt gestopt. En ik kan je vertellen dat u dat soms niet wilt weten.
De voedselindustrie vertelt niet altijd de waarheid over wat zij in hun producten stoppen en misleiden de consument door andere benamingen te gebruiken. Brits culinair journalist Joanna Blythman ging undercover in de voedingsindustrie en ontdekte dat fabriekskeuken niets lijkt op de keuken thuis. Taarten, fruitsalades, koekjes, vleeswaren, brood, pastasauzen, desserts en nog meer producten die op chemische wijzen worden geproduceerd. Waar nog geen vers ei aan te pas komt. Dat het produceren van producten op deze manier ten koste gaat van onze gezondheid interesseert de producenten niet. De voedselindustrie is alleen geïnteresseerd in het zoveel mogelijk behalen van winst. Winstmaximalisatie, profits, om in deze termen te blijven. Zorgelijk noem ik dit, maar nog zorgelijker vind ik de ontwikkelingen en het ontstaan van diverse ziektes zoals obesitas, maagziektes, kanker en nog meer onverklaarbare ongemakken die te wijten valt aan ons eten.

Hier vindt u het hele artikel over de ontdekkingen van Joanna Blythman in de voedingsindustrie en ik kan u vertellen dat dit interessant, maar bovenal best schokkend is.
Hopelijk wordt u wat wijzer en wat bewuster na het lezen van dit artikel omtrent ons eetgedrag en smaakt die taart uit eigen keuken zo slecht nog niet..😄

Article from Joanna Blythman about “inside the food industry” in the Guardian

Biyoteknoloji yemek endüstrisinde gizlice yapılan bir operasyonla ilgili ilginç bir makale. Kesinlikle okumaya değer! Burayi tiklayin

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s