Lowcarb: Courgetti pasta met rode pesto & pijnboompitten

Ik ben net terug van een paar dagen vakantie. Even met het gezin er tussenuit. Quality time met elkaar, genieten van de omgeving én het eten. De innerlijke mens moet natuurlijk ook gevoed worden. Wij hebben net iets teveel genoten van vooral koolhydraatrijke maaltijden en zoetigheden. Nu letten wij op vakantie minder op wat betreft gezond eten en de kinderen krijgen net dat  ijsje of taartje extra, omdat het vakantie is. Maar, bij thuiskomst vind ik het toch weer fijn om wat gezondere keuzes te maken en wat lichter te eten. Ook om dat opgeblazen vol gegeten lichaam weer tot “rust” te laten komen. Een van mijn favoriete gerecht die ik dan graag maak is de courgettipasta met rode pesto en pijnboompitjes. Even wat minder koolhydraten, maar toch goed vullend. Favoriet bij ons thuis en je kunt dit gerecht zo rijkelijk maken als dat jij wilt. Hierbij het recept ⤵

Benodigdheden
2 courgettes
4 flinke eetlepels rode pesto
3 eetlepels pijnboompitten
Cherry tomaten
2 eetlepels olijfolie
Basilicumblaadjes
Fetakaas/ pecorinokaas
Peper & zout
Keukengerei: julienneschiller/spiraalsnijder

Aan de slag
Spoel de courgettes goed af en dep deze droog. Schil de courgettes in dunne pastaslierten met een juliennesnijder of spiraalsnijder. Leg de pastalierten in een ruime kom en voeg de rode pesto toe. Grill vervolgens de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en voeg deze toe aan de courgetti. snij de mini tomaten in vieren en voeg deze toe aan de courgetti. Meng alles goed met elkaar en seveer de pasta van courgette op een bord en kruimel er wat fetakaas of pecorinokaas op. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Strooi wat rode of groene basilicumblaadjes op om het af te maken. Je kunt er een sneetje brood / stokbrood bij serveren.

Enjoy 😄

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s