Mijn frambozen cheesecake

Deze cheesecake is één van mijn favoriete baksels. Deze ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is very easy peasy om te maken. Simpel, snel én vooral heel lekker. Er zijn verschillende versies van deze cheesecake. Ook ik heb zo mijn eigen versie die ik erg geslaagd vind en waar ik veel complimenten over krijg. Ik krijg ook vaak de vraag of ik dit recept een keer wil delen. Bij deze!! Hierbij mijn recept voor een héérlijke frambozencheesecake…

Benodigdheden
175 gram bastognekoeken, speculaas of lotuskoeken
200 gram frambozen (diepvries)
150 gram suiker
600 gram zachte roomkaas op kamertemperatuur ( Philadelphia kaas of de goedkopere variant)
100 gram zure room
50 gram roomboter
50 gram bloem
Springvorm 23 cm

Aan de slag
Smelt de roomboter in een klein steelpannetje. Maal in een keukenmachine de bastognekoeken (favoriet), de bloem en de gesmolten roomboter fijn tot koekkruimels. Bedek vervolgens de bodem van je springvorm met bakpapier en leg de koekkruimels op de bodem  van je springvorm. Druk de koekkruimels goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit is de bodem van de cheesecake. Zet de bodem in de koelkast voor 30 min. Doe de frambozen met 1 eetlepel water en 50 gram suiker in een steelpannetje en laat dit voor 15 minuten inkoken. Neem deze van het vuur en zeef de frambozen boven een kom, zodat de kleine pitjes achterblijven waarna je een mooie frambozensaus overhoudt. Laat dit verder afkoelen. Mix hierna voorzichtig de roomkaas, zure room en suiker (100 gram) tot een luchtige massa. Verwarm de oven voor op 140 graden. Haal de bodem uit de koeling en spatel het kaasmengsel gelijkmatig over de bodem. Voeg tot slot de frambozensaus erover. Met een klein theelepeltje kun je voorzichtig golven/krullen maken, of gewoon bedekken. Dan krijg je de bovenste laag de frambozensaus, middelste laag het kaasmengsel en tot slot de onderste laag de koekbodem. Zet de cheesecake in de oven voor 40 minuten. Laat deze rustig afkoelen en zet deze hierna koud in de koeling ( liefst één hele nacht of tenminste 3 uur om te kunnen opstijven). De cheesecake is makkelijk en netjes aan te snijden met een koude mes.

Enjoy 👌

Advertentie

Een reactie op “Mijn frambozen cheesecake

  1. Dit was heerlijk, ellerine sağlık teyzem. Ik ga het ook een keer thuis maken, ik had hem wel een keertje geproefd en dat was bij jullie ellerine saglik ik wil het wel nog een keertje bij jullie eten INSALLAH😘❤️😋

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s