Stoof/bouillon van lamsvlees & regenboog wortelen

Helaas, ik heb nog niet hèt lentegevoel. Het koude weer van de afgelopen tijd en ook vanochtend weer zag ik dat de autoruiten voorzien waren van een laagje ijs. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn lijf heeft nog zeker behoefte aan stevige (warme) kost.  Ik kwam vandaag op het idee om mijn lievelingen stoof te maken van lamsvlees met wortelen. Het is een combinatie van stoof en bouillon. Nu ben ik geen grote vleeseter, maar zo nu en dan kan ik een goed stukje vlees best waarderen. Zeker in combinatie met wat groenten. Bovendien, gezond én voedzaam. Mocht jij nu ook behoefte hebben aan dit gerecht, hier het recept.

Benodigdheden voor 4 personen
350 gram lamsvlees aan bot
3 stevige grote wortels
2 aardappels ( vastkokende soort)
2 uien
3 tenen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Aan de slag
Bak in een stoofpan de lamsvlees met wat olijfolie en 50ml water  tot deze aan beide kanten bruin zijn. Voeg hierna nog 250 ml water toe en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de pan en laat de lamsvlees rustig stoven op laag vuur voor zo’n 40 minuten. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in zit en draai het vlees regelmatig even om. Snij ondertussen de wortelen, aardappelen, uien en knoflook in grove stukken. Als het vocht van het vlees wat ingedampt is en het vlees al wat zacht is dan kun je de grof gesneden wortelen, aardappelen, uien en knoflook toevoegen aan het vlees en schep het goed door. Voeg nog een extra hoeveelheid olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna 1,5 liter water toe en laat dit nog eens voor zo’n 20 minuten koken/stoven en het gerecht is klaar. Garneer het af met wat verse tuinkruiden en serveer dit gerecht met een snee vers brood.

Enjoy!

Tip: ik heb voor het oog én smaak regenboog wortelen gebruikt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s