Zoete aardappel met knapperige kikkererwten, rucola & zongedroogde tomaten

De afgelopen paar dagen heb ik het gevoel dat het hoogzomer is én dat al in april. De snelle overgang van een polair klimaat naar tropische klimaat is voor mij even wennen. Waar ik een paar weken geleden nog stevig winterkost op tafel zette vraagt mijn  lichaam juist nu om wat lichtere kost. Salades, fruit, waterijsjes… Nu had ik gezellig een clubje vriendinnen op bezoek en wilde graag uitpakken met een goed vullende lichte salade wat perfect past bij dit zomers temperatuurtje.  Een salade van zoete aardappelen met knapperige kikkererwten, rucola en zongedroogde tomaten.  Voor ons was het één succes én misschien wat inspiratie voor jou in de keuken, je kijkt maar 😄. Hierbij het recept⤵

Benodigdheden voor 4 personen

 • 3 middelgrote zoete aardappelen klein gesneden
 • 200 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
 • 70 gram zongedroogde tomaten
 • Rucola sla, flinke hand
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 2 eetlepels gedroogde basilicum
 • 2 eetlepels oregano
 • Witte peper en zout
 • Olijfolie
 • ½ eetlepel chilivlokken

Dressing

 • ½ eetlepel kurkuma
 • 3 eetlepels honing
 • 1 eetlepel citroensap

Aan de slag

Verwarm de oven op 220 graden en leg de kikkererwten bestrooid met chilivlokken met bakpapier op een bakplaat. Bak deze voor 20 minuten tot ze knapperig zijn en schep deze na 10 minuten in de oven even om. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij deze in kleine stukjes. Leg ze op een bakplaat met paprikapoeder, gedroogde basilicum, oregano, witte peper, zout en olijfolie en bak deze voor 25 minuten tot de zoete aardappelstukjes zacht zijn. Laat zowel de gebakken kikkererwten als de zoete aardappels goed afkoelen. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en mix alle ingrediënten inclusief de rucola sla met elkaar. Maak hierna de dressing en giet deze erover.

Enjoy!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s