Gegrilde tomaten-paprikasoep

Als ik iets leuk vind om te koken, dan is het wel soep. Soep is perfect voor bij de lunch of als avondeten met vers brood en (kruiden) boter. Verder is het gezond, niet al te duur én jawel… het allermakkelijkst. Mijn favoriete soep en die van de kinderen is mijn gegrilde tomaten-paprikasoep. Het “geheim” van deze heerlijke soep is dat ik de groenten vooraf grill in de oven. Dit geeft echt een extra lekkere smaak aan de soep, waarna ik de groenten pureer tot soep. Het fijne aan dit recept is dat je deze verder kan aankleden met bijvoorbeeld room, verse tuinkruiden en kaas of  de soep gewoon basic houden.. Dit recept kan dus haast niet in de soep lopen…

Benodigdheden voor 1,5L soep

  • 6 rijpe tomaten (liefst Roma tomaten)
  • 2 rode paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml room
  • verse of gedroogde tuinkruiden naar wens (basilicum, tijm,
  • Olijfolie

Aan de slag

Verwarm de oven op 225 graden en was de groenten. Snij de tomaten door de helft en plaats deze samen met de paprika’s en de teentjes knoflook op een ovenblad (met bakpapier) of ovenschaal. Grill de groenten totdat de tomaten zacht zijn en de paprika’s gaan vervellen. Haal de groenten daarna uit de oven en ontvel de gegrilde paprika’s. Stop de groenten in een soeppan met wat olijfolie en een halve liter gekookt water en pureer het geheel met een staafmixer of blender. Je kunt wat room toevoegen voor een vollere smaak. Breng de soep op smaak met peper, zout en wat tuinkruiden, vers of gedroogd. Serveer het met vers brood, boter en wat geraspte kaas.

Als ik wat soep overhoud dan vries ik dit in of neem ik het mee als lunch naar het werk.

Enjoy!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s