Zachte romige tomaten risotto met Parmezaanse kaas

Ik hou van goed eten, ook als ik geen tijd heb om lang in de keuken te staan. Om de vraag “wat gaat de pot vanavond weer schaffen?” snel te kunnen beantwoorden heb ik een klein boekje met recepten die je zo op tafel zet. Scheelt mij weer denkwerk, want geloof mij, elke dag weer moeten nadenken wat je die op tafel moet toveren kost je ook een jaar aan levenskwaliteit vermoed ik zo. Enfin, terug naar die avond dat ik een heerlijk romige en zachte tomaten risotto heb gemaakt met Parmezaanse kaas. Simpeler en lekkerder kan het haast niet…

Benodigdheden voor 4 personen
5 sappige (Roma) tomaten in blokjes gesneden
2 teentjes geperste knoflook
200 gram Turkse of risotto rijst
1,5 eetlepel zout
Parmezaanse kaas
Klontje roomboter en 3 eetlepels olijfolie
Optioneel: verse tuinkruiden

Aan de slag
Verhit de olijfolie en de roomboter op middelvuur en bak hierna de tomaten tot deze zacht zijn. Voeg hierna de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg hierna de rijst en het zout toe en laat dit kort inkoken. Voeg hierna 400 milliliter gekookt water toe en laat het geheel voor 20 minuten op zacht vuur koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig in de pan om te voorkomen dat de rijst aan de bodem blijft plakken. Haal de pan van het vuur en laat het nog voor 10 minuten na koken met de deksel erop. Serveer de rijst met Parmezaanse kaas en verse tuinkruiden. Vind je dit gerecht te sober of krijg je gasten? Serveer er dan wat gegrilde groenten bij. Aubergine, courgette, paprika…

Bon appétit

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s