Gevulde courgettes met kip in rode saus

Dit is een gerecht waar ik altijd blij van wordt! Simpel, snel en koolhydraat-arm. Ik maak dit gerecht dan ook regelmatig en het fijne van dit gerecht is dat je eindeloos kan variëren met verschillende ingrediënten. Laat je de kip achterwege dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht. Voisi het recept

Benodigdheden voor 4 personen

2 grote courgettes

300 gram kipfilet in blokjes

125 gram champignons

1 ui

1 rode paprika

3 teentjes knoflook geperst

2 tomaten in blokjes gesneden

1 eetlepel tomatenpuree

Peper en zout

1 eetlepel oregano

Olijfolie

Optioneel: wat geraspte kaas

Aan de slag

Halveer beide courgettes en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel. Besprenkel de courgettes met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Snij de groenten in gewenste grootte. Bak de kipfilet in olijfolie en voeg hierna de ui en knoflook toe tot deze gaan geuren. Voeg daarna de paprika toe en bak deze kort mee. Hierna kun je de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe met een half glas water. Laat het geheel samen kort inkoken en breng op smaak met peper, zout en oregano. Verwarm de oven op 220 graden. Vul de courgettes intussen met het kip mengsel en strooi tot slot wat geraspte kaas over de courgettes. Plaats de gevulde courgettes in oven voor zo’n 30 minuten. Serveer er wat zilvervliesrijst bij om dit gerecht af te maken.

Enjoy!

xxx

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s