Snelle low-carb pizza van courgette

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb de afgelopen maanden veel thuis gezeten door de coronamaatregelen. Bij ons op het werk is thuiswerken de norm. Dit betekende voor mij dat mijn dagelijkse beweging van het fietsen van en naar het werk en de trap op naar de 4e verdieping ineens weg viel. Minder beweging dus en ik zat ook vaker met mijn neus tussen het snoepgoed thuis. Minder bewegen en meer eten is geen gouden duo. Nu ben ik bezig om weer wat bewuster met eten om te gaan en meer gaan bewegen in vorm van springtouwen en een dagelijkse wandeling van een halfuur. Dat bewegen is geen probleem. Op het gebied van gezond eten ben ik van mening dat er tegenwoordig zoveel alternatieven zijn dan heel de dag op een wortel knagen. Ik probeer overdag zoveel mogelijk licht en gezond te eten zonder constant hongergevoel te hebben en ’s-avonds toch te kunnen genieten van een stukje chocola.

Als lunch heb ik vaak trek in iets hartigs en het hoef het voor mij niet elke dag hetzelfde te zijn. Vandaag heb ik een koolhydraatarme pizza gemaakt van veel groenten en deze vulde enorm goed en was bovendien erg lekker. Mocht je een balans dag hebben of trek hebben in een lichte pizza dan is dit recept het proberen waard. Bovendien ben je werkelijk binnen 5 minuten klaar met dit recept.

Benodigdheden

Bodem

½ courgette geraspt

1 ei

1 handje geraspte kaas

1 theelepel zout

1 theelepel chilivlokken (optioneel)

1 eetlepel volkorenmeel of boekweitmeel

Topping

1 eetlepel tomatenpassata of pastasaus

1 handje gesneden champions

1 handje gesneden paprika

1 handje geraspte kaas

Oreganokruiden/pizzakruiden

Snufje versgemalen peper

Olijfolie

Bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de pizzabodem met elkaar en vorm hiermee een pizzabodem op het bakpapier. Schuif de bodem in de oven en haal deze na 10 minuten weer uit de oven. Smeer nu een volle eetlepel tomatenpassata of pastasaus over de pizzabodem en beleg de pizza met de overige ingrediënten. Bak de pizza in de oven af voor 10 minuten.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s