Mezze van gerookte aubergine-, wortel & rodebiet met Griekse yoghurt

Sommige recepten zoals deze hebben geen toelichting nodig. Heerlijke mezzes van verschillende groenten te serveren als voorgerecht met een stukje heerlijk vers brood. Heb je wat nog wat over? Heerlijk op je boterhammen hup mee naar school of naar 1 werk

Benodigdheden voor 4 personen
Aubergine
800 gram aubergine
40 ml olijfolie
2 tenen knoflook geperst
2 eetlepels vers citroensap
200 ml Griekse yoghurt 10% vetgehalte
Wortel
2 eetlepels olijfolie
500 gram geraspte wortel
200 ml Griekse yoghurt 10% vetgehalte
2 tenen knoflook geperst
Rodebiet
400 gram rode biet
2 eetlepels olijfolie + extra voor insmeren
2 tenen knoflook geperst
200 ml Griekse yoghurt 10% vet

Aan de slag
Aubergine
Plaats de aubergines direct boven laag vuur en bak deze zo’n 20 minuten, onder regelmatig keren, tot het vel helemaal geblakerd en het midden zacht is. Leg de aubergines in een ruime kom en laat deze dan afkoelen. Verwijder hierna zoveel mogelijk het geblakerd vel en verwijder het steeluiteinde. Doe het vlees van de aubergine in een vergiet en laat het vocht uitlekken voor zo’n 25 minuten. Prak de aubergine fijn in een ruime kom. Voeg olijfolie, knoflook, citroensap en yoghurt toe en roer deze goed door. Breng op smaak met peper en zout en serveer deze op kamertemperatuur. Deze is hierna nog afgesloten 2 dagen houdbaar in de koelkast
Wortel
Verhit de olie op middelmatig in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de wortel toe, dek af en stoof 20 minuten, onder regelmatig roeren, tot de wortel erg gaar is. Neem deze van het vuur en laat afkoelen. Voeg knoflook en yoghurt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Deze is hierna nog afgesloten 2 dagen houdbaar in de koelkast
Rodebiet
Verwarm de over op 180 graden. Smeer elke biet in met wat olijfolie, verpak de biet een voor een in aluminiumfolie en leg ze in een klein bakblik. Rooster de biet voor 1 uur en 40 minuten, tot ze zacht zijn. Neem ze uit de oven en laat deze afkoelen. Rasp de biet boven een ruime kom of snij ze in kleine blokjes. Meng er grondig olijfolie, knoflook en yoghurt door. Breng op smaak met peper en zout. Deze is hierna nog afgesloten 2 dagen houdbaar in de koelkast

Enjoy!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s