Tomatensalade met granaatappel, munt & saffraanyoghurt

Nu de zon ver te zoeken is deze dagen én het voornamelijk grijs en donker is merk ik aan mezelf dat ik vrolijkheid en kleur binnen aan creëren ben. Van een bosje tulpen ( ja die zijn er al) van de markt tot gekleurde groenten op je bord probeer ik er enigzins wat gezelligs van te maken deze winter. Gisteren was ik voor de wekelijkse boodschappen bij de Lidl en zag daar gekleurde Roma tomaten liggen en pikte deze meteen mee voor een héérlijke simpele vrolijke tomatensalade. Overigens komen de overige ingrediënten ook bij de Lidl vandaan. Mocht even niet weten wat je moet maken of ben je nog op zoek naar een bijgerecht lees dan snel verder. Deze salade is ook zo gemaakt.

Benodigdheden
1 bak gekleurde Roma tomaten
Pitjes van een 1/2 granaatappel
1 handje verse muntblaadjes
1 eetlepel vers citroensap
3 eetlepels olijfolie
250 ml Griekse yoghurt
Optioneel saffraandraadje/ 1/4 eetlepel saffraanpoeder

Aan de slag
Snij de tomaten in verschillende vormen; schijfjes, parten en kleinere stukjes. Serveer deze tomaten op een grote schaal. Strooi hierna de granaatappelpitjes* en verse muntblaadjes over de tomaten en breng op smaak met vers citroensap, peper, zout en tot slot de olijfolie. Roer de saffraandraadje of saffraanpoeder
door de yoghurt en serveer deze naast je kleurrijke tomatensalade. Lekker met een stuk stokbrood.

Enjoy!

*Tip: Snij de granaatappel horizontaal door midden en sla met een houten pollepel op de bolle kant granaatappel boven een kom. Hierna zullen alle pitjes één voor één loskomen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s