Lazy Sunday brunch: groentenstoof met ei & mozzarella

In een eerdere post had ik beloofd om een lekker tomaat-ei recept met jullie te delen. Bij deze! Het fijne aan dit gerecht is dat je deze kunt maken  voor ontbijt, brunch, lunch of als snelle avondgerecht. Je kunt uiteraard variëren door extra groenten toe te voegen of te vervangen zoals champions, courgette, ect. Ik maak dit recept graag als we als gezin samen zijn waarbij we zonder druk of haast rustig kunnen ontbijten. Ook vind ik dit recept ideaal als  lunch/brunch voor vrienden of familie die last minute aankloppen.

Benodigdheden voor 2 à 3 personen                                                                                          

2 eieren
1/4 bol mozzarella
2 tomaten                                                                                                                                                1 paprika rood, geel of groen
1 ui/ajuin
verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook)
olijfolie & roomboter
peper & zout

Aan de slag
Snij de ui fijn, de tomaten in blokjes en de paprika in kleine  reepjes. Verhit  hierna 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de ui glazig en voeg de paprikareepjes toe. Bak deze samen voor 5 minuten en voeg daarna de tomaten toe en bak deze tot deze zacht is van structuur. Voeg 1 ei toe en roer het goed door.  Voeg hierna nog 1 ei toe en laat deze heel. Breng op smaak met peper en zout. Leg indien gewenst stukjes mozzarella in pan en strooi wat verse kruiden over het gerecht. Neem de pan van het vuur als de mozzarella gesmolten is. Zet dit eenpansgerecht zo op tafel met wat vers stokbrood…

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s