Fluweel zachte chocohummus

Laatst liep in langs de Appie (Albert Heijn) tijdens mijn pauze hier in België en kwam ik iets nieuws tegen wat ik graag wilde proberen. Nu vind ik de Appie echt de ideale supermarkt en verreweg wel de meest innoverende retail zaak. Spelen goed in op trends en behoeften van de consument. Zo liep ik langs de tapas afdeling en kwam een bakje chocohummus tegen. Gemaakt van kikkererwten, rietsuiker, boter en wat cacao. Dat liet ik dus als zware chocoaddict niet liggen en was dit schaaltje chocohummus in no-time op! Ik vond het zeer lekker en zeker voor herhaling vatbaar dacht ik zo. Maar om nu iedere keer 2,50 neer te leggen voor bakje van 200 gram vond ik wel iet wat aan de prijzige kant, want met kinderen die ook gulzig mee eten is dit bakje binnen een seconde op. Wat heb ik dus gedaan? Ik heb de ingrediëntenlijst bekeken met de vraag of ik dit niet zelf kan maken. En, ja hoor dat is uiteraard gelukt. Gezonder en goedkoper, ook dat nog! Nu maak ik dit heerlijke smeerseltje zelf regelmatig als spread voor op brood, cracker, als garnering of als toetje. Het is in een handomdraai gemaakt met een paar ingrediënten. Easy Peasy en de kinderen vonden het ook heerlijk.

Benodigdheden

  • Een blikje kikkererwten
  • 4 grote zachte dadels / Ahornsiroop / Honing ect.
  • 3 flinke el cacaopoeder
  • 50 ml (volle) melk of een plantaardige melksoort
  • 1 tl roomboter of kokosolie
  • Keukenmachine

Aan de slag

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en laat de keukenmachine het werk voor je doen. Proef tussendoor even of je voldoende cacao en zoetmaker hebt gebruikt. Ik heb een combinatie van ahornsiroop en dadels gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat jij als zoetmaker wilt gebruiken en hoeveel. Geslaagd, toch?

Enjoy

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s